Základová deska pod garáž

Rubriky:

Reklama
ZJ Zdeněk Jurašík @zdenek.jurasik413 před 10 měsíci27.07.2023 20:45:42
Základová deska pod garáž

Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně ZD na naši budoucí garáž (montovaná stavba, sendvičové panely, zateplená), od zadní poloviny dozadu zapuštěná cca do poloviny výšky do svahu. Máme jílové podloží, řemeslníci udělali 30 cm vrstvu zhutněného kameniva, 5 cm jemného kameniva, vše zvibrováno. Následně vylili betonovou desku 20 cm vysokou (samozřejmě armovaná) avšak dle mého názoru (nebyl jsem na místě, zkrátka mi to uniklo) opoměli udělat izolaci oproti vodě (folie, lepenka atp. pod samotnou deskou). Tvrdí, že to není při takovém to podloží a vrstvě betonu třeba, navíc když po obvodu garáže budou pro sichr drenážní trubky a svedené do zahrady a boky desky kde bude opěrná zeď kvůli zemině se toto vše odizoluje. Přesto mám v sobě červíka, nerad bych abych pak zjistil, že mám v garáži vlhko. Plánuji že podlahu ještě opatřím penetrací a stěrkou. Mám se znepokojovat nebo to nechat být? Řemeslníci mi navrhli, že mi pokud na tom trvám ( prý ale zbytečně přeháním) napálit na tuto desku ještě asfaltové pásy, další kari síť a vylít ještě vrstvu betonu, avšak to už je dalších 5 cm nad a to se mi moc nechce kvůli narůstajícímu sklonu vjezdu do garáže. Děkuji za vaše rady či zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.