Daň z nomovitosti - garáž

Reklama
ZC Zdeněk Chromý @zdenek.chromy187 před 3 měsíci24.01.2024 10:18:08
Daň z nomovitosti - garáž

Dobrý den všem, mám dotaz k dani z nemovitosti, pokud někdo řešíte podobný problém, co lze dělat? Stavba garáže 21m2 a hospodářského stavení 24m2 je zapsána jako jedna stavba garáž v katastru. FU nyní požaduje zaplacení daně za 45m2 garáže, i když už z projektu je jasné, že jako garáž je možné využívat pouze jednu místnost, v druhé je polovina místnosti schodiště do sklepa a do celku se počítá i zastřešení za budovou, jelikož je to jedna stavba-střecha asi 6m2.

Nemám problém zaplatit za garáž, po obci za to chci aby udržovala příjezdovou cestu. Ale platit za dvě garáže, kdy druhá místnost od počátku garáž není a ani ji nelze jako garáž využít mi přijde nemorální. Vidím chybu v tom, jak se to před 15 lety zapsalo do katastru, tehdy to bylo jedno, ale co s tím lze teď dělat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.