Parozárana stropu na nezateplenou půdu

Reklama

Rubriky:

Reklama
JP Jan Procházka @jannprochazka62 před 3 měsíci25.01.2024 23:29:00
Parozárana stropu na nezateplenou půdu

Do brý večer,
chystám se zateplit strop staršího rodinného domku. Současný stav je takový, že mám již z dřívějšího období hotový SDK na stropě, bez tepelné izolace a bez parozábrany. Tento SDK je pripevněný přes originál SDK kovovou konstrukci a zavěšený na původní strop složený z rákosu/omítky/spodního prkenného záklopu/vzduchová mezera cca 20 cm s plevami/vrchní prkenný záklop, mazanina z hlíny/karisíť s betonem. A chci radu jak dál - jedna z možností co si představuji je dodatečná instalace parozábrany na současném SDK stropu zespodu a přešroubování další vrstvy SDK. Další varianta je na současný povrch na půdě - beton s karisítí dát parotěsku a na to dát tepelnou izolaci z minerální nebo skelné vaty cca 30 - 35 cm a uzavřít OSB deskami s odvětráním na roštu cca 3-5 cm mezi deskami a izolací.
Nebo to udělat obojí společně? Předpokládám, že vzduchová mezera mezi záklopy z prken a nad tím mazanina a beton by odvedli případně vlhkost způsobenou nějakými kondenzacemi vlivem tepelných mostů. Ale asi bych to musel odvětrat - myslím ten náklop a tím by to ztrácelo asi logiku a utíkalo by taky teplo .... Nebo je to blbost a mám nechat pouze parotěsku na půdě na betonovém svršku půdy a na to izolaci. Nebo rozebrat z vršku celou konstrukci až na záklop, ten demontovat taky, vybrat a vyčistit plevy, tam dát parotěsku a následně izolaci???? tohle je velmi pracná varianta. Děkuji za fundované odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.