Oplechování celého komínu

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před více než rokem14.04.2023 07:21:36
Oplechování celého komínu

Jaký názor máte na oplechování celého komínu? Bylo nabídnuto při pokládce nových střešních plechů včetně oplechování komína (celé části nad střechou). Mám nechat zrealizovat? Komín je starší, cihelný, lze očekávat, že dalších 40 let (to co nové plechy) nevydrží v dobré kondici. Tím ho uchráním před deštěm, větrem, atd. ALE! Co v zimě, kdy mezi plechem a stěnou komínu bude vznikat kondenzát? Střecha je odvětrávaná, ale předpokládám, že škvíra mezi plechem a stěnou komína ne, tj. kondenz se nebude dát jak vysušit. Neublíží to komínu více než jej nechat holý? Jedná se o dva komíny vždy se 3 šachtami. Jeden komín - krbovky (vyvložkován nově) - nebude se navíc oplechovaný plech kroutit pokud se bude topit? Zbylé šachty volné. Druhý kondenz z kondenzačního kotle (nově vložkovaný) + odsávání digestoře (vložka) + třetí šachta nic.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.