Prostup komínu dřevěným stropem

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Mík @lukas.mik před 11 měsíci09.06.2023 14:01:52
Prostup komínu dřevěným stropem

Dobrý den,
potřeboval bych poradit nebo potvrdit jestli je moje představa správná.

Aktuálně řeším zateplení půdy a s tím musím pořešit izolaci komínů. Jedná se o dva komíny každý s dvěma průduchy.

První komín pro krbová kamna, minuly rok vyvložkovaný nerezem 0,8mm , frézovaný na 180 a vložka 160, druhý průduch slouží jako přívod vzduchu ke kamnům ze sklepa.
Druhý komín pro plynový kotel , starý stacionární. Zaústění od plynového kotle do koménu je v nějaké plechové rouře ale jestli je ta roura i uvnitř to bohužel teď nevím.

Aktuální skladba stropu je nahozený rákos a prkna které jsou přímo u komínu. Po rozebrání stropu jsem se dostal do stavu viz. fotka.

Moje představa je komín dohodit jádrovkou a teď nevím jestli vyřezat prostup kolem komínu dolů abych odstranil z blízkosti prkna a pak na komín přilepil cetris desky nebo jestli jen nahodit a použít nějakou fasádní vatu kterou bych na to komín přilepil. Nebo to prostě jen dohodit jádrovkou a oklo dát normální minerální vatu kterou budu zateplovat podlahu.

Jeden komín říkal nalepit cetris, druhý říkal že tam mám nechat 10 cm volnou mezeru aby to dýchalo což se mi úplně nezdá.

Skladba stropu v závětu bude sádrokarton, parozábrana, původní nahozený rákostový strop, prkna, 32cm vaty, prkenný záklop.

Děkuji za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.