Složení lehké podlahy v podkroví

Reklama

Rubriky:

Reklama
DP David Pavlíček @david.pavlicek874 před 11 měsíci10.07.2023 12:49:33
Složení lehké podlahy v podkroví

Ahoj, stavba pokročila a nyní jsem ve fázi kdy se rozhoduji jako zvolit skladbu plovoucí roznášečí vrstvy v podkroví. Aktuálně mám skladbu stropu/podlahy následující: trámový strop s foukanou izolací (trámy cca 20/16, různá rozteč, ale max 90 cm) na nich je vyrovnávací rošt z hranolů 5*7 cm (na výšku, rozteč cca 48 cm) a zakolopené to je prkny 26 mm (na konstrukční vruty 4x60) Na tom nyní stojí SDK příčky. Výška do stropu je nyní 252 cm. Kročejovku s plovoucí roznášečí vrstvou nechci moc vysokou. Jendak nechci ubírat z výšky místností a zvyšovat hranu patra od přízemí (aktuálně cca 325 cm), ale také proto že centimetry stojí peníze ;) Zatím mám v hlavě dvě varianty:

1) Kročejovka 20 mm Isover TP (nebo obdobný materiál), 2 x 12mm OSB křížem slepit a sešroubovat/sponkovat. Celkem cca 45 mm.
2) kročejovka 20 mm Isover TP, 2 x Knauf F145 12mm dle návodu. Celkem opět 45mm.

Co jsem tak koukal, tak 2x12 mm je naprostý standard u sadrových podlah pro obytné prostory. Předpokládám že OSB na tom s pevností nebude hůř.

Otázka je... bude to stačit? Případně kde přidat/ubrat. Berme v potaz, že bych se tou skladbou chtěl držet kolem 5 cm. Osobně se kloním spíše k variantě s OSB, jelikož jsou všude dostupné a veškeré nářadí k tomu mám...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.