Kotel hlásí malé množství oběhové vody v podlahovém topení

Rubriky:

Reklama
MV Marek Veselý @marek.vesely634 před 5 měsíci05.12.2023 14:42:13
Kotel hlásí malé množství oběhové vody v podlahovém topení

Dobrý den,

mám podlahové vytápění podle schématů níže. Dále mám plynový kondenzační kotel Prothem Tiger Condens (https://www.protherm.cz/pro-nase-zakazni… a termostat ke kotli Protherm MiGo. Na každém topném okruhu mám termostat, takže se může stát že se všechny větve uzavřou. Problém mám ten, že pokud je otevřeno maximálně nějak 4-5 topných okruhů, tak kotel hlásí stavy S.059(Aktivní požadavek na vytápění. Oběhové množství vody není pro spuštění hořáku dostatečné.) a k tomu L.319 (Interní přepouštěcí ventil zařízení je blokovaný.). Pro mě to znamená že topení netopí, ale když na jednom termostat otevřu další okruh tak vše najede a podlahovka topí. Dnes jsem se na infolince Prothermu dozvěděl, že to není chyba kotle, ale že mám špatně navrhnutou podlahovku a chybí mi tam hydraulická výhybka. Moje otázky jsou, vážne to pomůže? Jakou výhybku případně zvolit? Chci docílit toho ať topení funguje i při otevření jednoho topného okruhu, kde je i termostat od kotle a ten vypne komplet topení. Pokud bych ji zapojil, tak se nastaví parametr D.170 na 4: Pevný čerpací stupeň a jakou zvolit hodnotu D.175 (Čerpací stupeň)? Moc děkuji za připomínky, řeším to už druhou zimu a nedokázali mi s tím pohnout 2 firmy, které furt hledali chybu v kotli, který psal N.319... Ale dnes jsem se posunul konečně k informaci ohledně anuloidu, ale rád bych k tomu měl víc informací, než budu řešit realizaci.

Marek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

63 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.