Kotel hlásí malé množství oběhové vody v podlahovém topeníDobrý den,
mám podlahové vytápění podle schématů níže. Dále mám plynový kondenzační kotel Prothem Tiger Condens (https://www.protherm.cz/pro-nase-zakazni… a termostat ke kotli Protherm MiGo. Na každém topném okruhu mám termostat, takže se může stát že se všechny větve uzavřou. Problém mám ten, že pokud je otevřeno maximálně nějak 4-5 topných okruhů, tak kotel hlásí stavy S.059(Aktivní požadavek na vytápění. Oběhové množství vody není pro spuštění hořáku dostatečné.) a k tomu L.319 (Interní přepouštěcí ventil zařízení je blokovaný.). Pro mě to znamená že topení netopí, ale když na jednom termostat otevřu další okruh tak vše najede a podlahovka topí. Dnes jsem se na infolince Prothermu dozvěděl, že to není chyba kotle, ale že mám špatně navrhnutou podlahovku a chybí mi tam hydraulická výhybka. Moje otázky jsou, vážne to pomůže? Jakou výhybku případně zvolit? Chci docílit toho ať topení funguje i při otevření jednoho topného okruhu, kde je i termostat od kotle a ten vypne komplet topení. Pokud bych ji zapojil, tak se nastaví parametr D.170 na 4: Pevný čerpací stupeň a jakou zvolit hodnotu D.175 (Čerpací stupeň)? Moc děkuji za připomínky, řeším to už druhou zimu a nedokázali mi s tím pohnout 2 firmy, které furt hledali chybu v kotli, který psal N.319... Ale dnes jsem se posunul konečně k informaci ohledně anuloidu, ale rád bych k tomu měl víc informací, než budu řešit realizaci.
Marek