Durisol SK (Velox CZ) este raz

Reklama
PE Peter @peter749 před 20 roky15.06.2004 10:26:00
Durisol SK (Velox CZ) este raz

Dobry den, som v stadiu kedy sa musim definitivne rozhodnut pre stavebny material. Porotherm som vylucil hned na zaciatku - nikde som nenasiel jednoznacnu odpoved preco by mal byt lepsi ako nove materialy a tvrdenia typu : tehla je tehla, stavba lepsie dycha, atd. nepovazujem za podlozene (technicky). Mozno sa mylim ... Premyslam o Durisol-e, ale cim dalej sa v tom vrtam tak tym je to komplikovanejsie:
Cena: cena je v porovnani s inymi materialmi najvyssia: asi 1250 SK/m2 s DPH (37.5, 15cm PPS), takyto sendwich ma R=3.52, ak by som ale urobil stenu z 38 P+D Porothermu a dodatocne zateplil 10cm PPS tak by som sa dostal s R cez 4. Tato kombinacia by ma vysla zhruba tolko kolko 37.5 Durisol, Nevyhoda: 10cm naviac. Na druhej strane 37.5 Durisol mozem este dodatocne zateplit a tak by som sa mohol dostat s R cez 5.
Drevo: neviem absolutne posudit ako je to s odolnostou drevennej stiepky - casova stabilita, hniloba, vlhkost, atd. Viem ze je mineralizovana, ale zrejma zavisi aj ako je to urobene, atd. (napadlo ma akurat to ze Durisol sa vyraba na Slovensku a to akosi vo mne vyvodzuje pocit nedvovery ... Ako sa kontroluje technologicky postup ? ).
Zvazoval som aj Hebel + zateplenie: cena super, jednoduchy postup, ale obavy z problemov s vlhkostou (mam pozemok, kde teoreticky hrozi povoden - pri ramene Dunaja) su silnejsie.
Takze, uvitam vsetky argumenty pre aj proti, prakticke skusenosti a postrehy. Dakujem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

72 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.