Odvětrání odpadu ve starším RD

Reklama
MA Matějíček @matejicek083 před 18 roky17.11.2005 17:00:00
Odvětrání odpadu ve starším RD

Dobrý den. Ve starším dvoupodlažním RD bylo WC v přízemí a v prvním patře. Tam byla odpadní stoupačka vyvedená do výšky asi dva metry a zaslepená. Odpad vede do žumpy. Vše fungovalo. Při vestavbě nových místností do podkroví mně instalatérská firma prodloužila odpadní stoupačku do nového WC a opět vyvedla asi dva metry nad podlahu a zaslepila. Při splachování se ale vysávala voda ze sifonu sprchového koutu a i ve WC zůstávalo dost málo vody. Proto odborníci vyřešili problém tím, že odstranili trubku u země a osadili hlavici s ventily pro odvětrání. Toto řešení se mně líbilo. Bohužel jsem podkroví začal používat až po delší době a zjistil jsem, že toto odvětrání dobře nefunguje. Občas zřejmě ventily nedovřou a je cítit silný zápach. Podle diskuze na těchto stránkách jsem došel k názoru, že se takové hlavice asi v interiérech nepoužívají. Bohužel firmu jsem už nenašel a tak budu muset problém řešit sám. Mám proto na vás několik otázek. Mohou se použít odvětrávací hlavice v interiéru. Pokud nějaká dobře fungující existuje, bylo by to pro mě nejjednodušší řešení. Případně poraďte jaká. Další řešení bez velkého bourání by bylo odvětrat pomocí menšího potrubí (40) do půdních prostorů. Nejjednodušší by bylo prodloužit odpadní potrubí od umyvadla, které je svedeno do stoupačky v podlaze. Je to reálné? Existuje zakončení na 40 potrubí s ventilem proti zápachu na půdě? Případně s dalšími problémy bych se dostal i nad střechu. Potom se žádné ventily nedávají? Soused má ve vzdálenosti asi šest metrů střešní okna. Nebude to tam cítit?
Omlouvám se za laický dotaz, ale s profesionálními firmami mám bohužel špatné zkušenosti. Došel jsem k závěru, že je většinou lepší si vše na baráku udělat sám. Pokud mám kvalitní informace.A ty bych rád získal tady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.