"ORANŽOVÝ PRŮVODCE"

Reklama
VL Vladimír @vladimir350 před 18 roky11.01.2006 12:11:00
"ORANŽOVÝ PRŮVODCE"

Dostal jsem poštou další informační brožurku od firmy ČEZ, kde je tradičně namixována pestrá směs pravd, polopravd, demagogie a sebereklamy(úsměvná je zejména pasáž o obnovitelné energii, která působí podobně jako propagace vegetariánských prodejen řezníkem...) mj. také informace, že se od Nového roku stávám z regulovaného zákazníka oprávněným zákazníkem.
V odborných článcích na webu je možné se dočíst, že možnost zvolit si dodavatele elektřiny je pro malé odběratele a domácnosti naprosto bezvýznamná, že ani jinde v EU není volba dodavatele reálná atd.
Je tedy nově nabytý status "oprávněného zákazníka" něčím jiným než zašustěním papíru? Otevírá se nové hřiště pro překupníky a hledače mezírek v legislativě? Nebo si opravdu můžu zvolit levnou energii z francouzské elektrárny nebo ekologickou energii z rakouské vodní elektrárny? Můžu se např. domluvit s ostatními nájemníky, odebírat z 63A přípojky energii tarifem D45 a tuto energii pak předávat dalším nájemníkům přes jejich soukromé elektroměry bez nutnosti platit x paušálů ČEZu? nebo se jako vždy změny odehrávají pouze v příponě za označením firmy ČEZ xxx?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

148 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.