Spalování obilí

Reklama
MM Marek Marek @marek.marek662 před 17 roky23.03.2007 08:23:00
Spalování obilí

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti se spalováním obilí. O této technologii se hodně diskutuje, ale ještě se mi nepodařilo najít uživatele takového kotle. Mimo těch zaplacených, kteří mají kotel daného výrobce jenom vychvalovat.
Jsem před rekonstrukcí domu, kde se topilo uhlím ve starém kotli a zatím se mi nepodařila najít jiná varianta než automatický kotel opět na uhlí. Původní záměr byla změna na topení dřevem, bohužel ačkoliv mám v blízkém okolí 3 pily, tak kulatina buď není nebo její cena vyletěla na více jak 800Kč/m3. Dokonce i na odřezky jsou pořadníky. Situace se určitě nezlepší, většina lidí ze vsi co znám má starý nebo nový Dakon za 15000 na spalování čehokoliv a samotížnou soustavu.
Plyn tu není a nikdy nebude, nejbližší peletárna je 107km a cena bez dopravy 6540 za tunu není zrovna lidová.
Tepelné čerpadlo nepřipadá v úvahu. Na tak vysokou investici nemám prostředky.Také proto, že dům stojí v zavedené, 50 let staré zahradě a úplně mi stačilo vrtání studny.
U spalování obilí je údajně nějaký problém s chlorem. Ví o tom někdo více? Místní zemědělec má velké množství odpadního zrna a s radostí by mi ho prodal.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

91 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.