Anotace článku: Článek popisuje zkoušky, které v závěru prokázaly, že použití historicky doložených organických přísad do vápenných kaší výrazným způsobem ovlivňuje jejich reologii a další fyzikální vlastnosti. To se projevilo i na maltách připravených z těchto kaší. Dosavadní výsledky ukazují, že pevnosti malt se významně liší a v některých případech jsou vyšší než u referenčního vzorku. Autoři navrhují vyzkoušet další přísady, různá dávkování přísad na více typech vápna, zabývat se měřením plasticity kaší, měřením rychlosti karbonatace malt apod.
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.