Rozvody topení PE-X AL PE-X

Martin Štefan @martin.stefan před 16 roky31.01.2008 01:41:00
Rozvody topení PE-X AL PE-X

Dobrý den,
na internetu jsem našel několik pozitivních referencí na systémy rozvodů topení PEX-AL-PEX. Přemluvil jsem tedy instalatéra, aby mi v novostavbě mého RD provedl rozvody z tohoto systému, i když s tímto neměl zkušenosti.
Tlaková zkouška byla vpořádku. Zabetonoval jsem rozvody v podlaze a cca po měsíci zatopil. Cca po 7 dnech začal unikat tlak ze systému. Našel jsem "mokrou" skvnu na zdi, vysekal podlahu kolem ní a netěsnící kus jsme vyměnili. Po dalších cca 7 dnech se problém opakoval. Opět jsem našel skvrnu, vysekal podlahu, našel 2 T-kusy a z 6 spojů 4 tečou :-(
Na spojích 16mm je "objímka" zalisovaná pravidelně dokola trubky. Na netěsnících spojích 20 mm (netěsní 4 ze 4) je "objímka" zalisovaná tak, že obepíná trubku, ale v jednom místě je "vytažená a slisovaná" - cca jako profil lízátka.
Kde se stala chyba? Průměry potrubí i tvarovek 20mm souhlasí. Písmo na trubkách je jiné - pravděpodobně jiný výrobce. Může být problém v nekompatilibitě dílů od různých výrobců, i když systém je stejný?
Jak tento problém vyřešit? Vysekat zavčas (před položením dlažby) všechny spoje a preventivně opravit? Jak? V čm je chyba?
Nebo použít nějakou chemii na dodatečné utěsnění topení?
Bojím se, že časem se netěsnost projeví i na dalších spojích ... Poradíte? Děkuji!
M.Š.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.