Rozvody topení PE-X AL PE-X

Reklama
Rozvody topení PE-X AL PE-X

Dobrý den,
na internetu jsem našel několik pozitivních referencí na systémy rozvodů topení PEX-AL-PEX. Přemluvil jsem tedy instalatéra, aby mi v novostavbě mého RD provedl rozvody z tohoto systému, i když s tímto neměl zkušenosti.
Tlaková zkouška byla vpořádku. Zabetonoval jsem rozvody v podlaze a cca po měsíci zatopil. Cca po 7 dnech začal unikat tlak ze systému. Našel jsem "mokrou" skvnu na zdi, vysekal podlahu kolem ní a netěsnící kus jsme vyměnili. Po dalších cca 7 dnech se problém opakoval. Opět jsem našel skvrnu, vysekal podlahu, našel 2 T-kusy a z 6 spojů 4 tečou :-(
Na spojích 16mm je "objímka" zalisovaná pravidelně dokola trubky. Na netěsnících spojích 20 mm (netěsní 4 ze 4) je "objímka" zalisovaná tak, že obepíná trubku, ale v jednom místě je "vytažená a slisovaná" - cca jako profil lízátka.
Kde se stala chyba? Průměry potrubí i tvarovek 20mm souhlasí. Písmo na trubkách je jiné - pravděpodobně jiný výrobce. Může být problém v nekompatilibitě dílů od různých výrobců, i když systém je stejný?
Jak tento problém vyřešit? Vysekat zavčas (před položením dlažby) všechny spoje a preventivně opravit? Jak? V čm je chyba?
Nebo použít nějakou chemii na dodatečné utěsnění topení?
Bojím se, že časem se netěsnost projeví i na dalších spojích ... Poradíte? Děkuji!
M.Š.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.