AMUR - bezchlorová úprava - málo CU v bazénu

Rubriky:

PV Petr Vareš @petr.vares před 15 roky31.08.2008 22:52:00
AMUR - bezchlorová úprava - málo CU v bazénu

Dobrý den,

chtěl bych se dotázat na možnou příčinu nedostatečné funkce úpravy AMUR. Po instalaci bazénu byl regulátor na přístroji nastaven na maximální hodnotu (9- stále ještě je), na displeji je zobrazována hodnota kolem 290 (v návodu je pouze, že displej slouží k servisním účelům, domnívám se, že zobrazuje hodnotu protékajícího proudu elektrodami)
Bazém má 27m2, fitrace je 9m2/hod, dle návodu běží denně 6 hodin.
Přesto ani po dvou měsících provozu nebylo dosaženo minimální úrovně mědi v bazénu (na testeru se barvou neznatelně přibližuje nejnižší úrovni). Samozřejmě se toto projevuje na kvalitě vody, i když je přidáván přípravek Amurit.
Dodavatel technologie bazénu na můj dotaz "mlží" něco v tom smyslu, že dokud není čistá voda, nemůže Amurit 100% fungovat apod. a není schopen dát uspokojivou odpověď, v čem je problém.
Jelikož již stav vody co se týká řas byl neúnosný, byl použit tekutý přípravek proti řasám a do druhého dne byly řasy pryč. To jsem však mohl ušetřit rovnou 18.000,- za instalaci bezchlorové úpravy vody a vodu jsem mohl upravovat klasicky chemií, tak jak jsem to byl nakonec nucen udělat.
Může mi prosím někdo odpovědět, jaké má zkušenosti s AMURem, jakou chemii ve spojení s touto úpravou používá , popř. v čem by mohl být problém? Bohužel dodavatel celé technologie bazénu patří zřejmě k těm méně solidním a problém není ochoten řešit na místě a vše spíše svádí na nedostatečnou údržbu bazénu, což si myslím že tak není.
Zazamenal jsem ve foru stejný dotaz na nízký stav Cu v bazenu v případě použítí AMURu, bohužel bez odpovědi.
Děkuji předem za odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.