Kotel nezapaluje - uzavřená spalovací komora

Rubriky:

Reklama
DP Daniel Pospíšil @daniel.pospisil před 15 roky10.01.2009 14:43:00
Kotel nezapaluje - uzavřená spalovací komora

Už 3 roky bojuju s tím, že mi kotel jde do odstávky. Vypnu, zapnu a zase běží. Poslední dobou se to ale vystupňovalo a zapínám kotel 10x za den. Včera už nešel ani nahodit. Mám Buderus Logamax U012-28 T60 s UZAVŘENOU spalovací komorou. Nasávání vzduchu zvenku z boku a výfuk komínem na střechu. Zajímavé je, že když komoru otevřu nebo jen pootevřu (povolím pár šroubků, takže se dovnitř může dostat vzduch), tak kotel funguje perfektně (dnes na to běžím celý den). Vede mě to tedy k tomu, že je možná problém s přívodem vzduchu ale rád bych znal názor odborníka. Můj plynař by jen měnil elektroniku (už potřetí) a nic jiného ho nenapadá. Jinak když má kotel uzavřenou spalovací komoru (dotáhnu šroubky), tak třeba jednou chytí, po dosažení teploty v okruhu nechá vodu jen cirkulovat (což je v pořádku) a pak když mu teplota klesne a měl by znovu zapálit, tak už nezapálí ale jde do odstávky (svítí porucha a bliká ledka s plamínkem). Podle manuálu to může být vadný diferenční tlakový snímač nebo nefunkční odtah spalin resp. nefunkční větrák, co to žene do komína). Ale jak říkám, s otevřenou nebo pootevřenou komorou to jede bez problémů.
Další dotaz je, když už to teď jedu na "polootevřenou spalovací komoru", můžou se mi uvolňovat nějaké škodliviny do baráku?
Díky moc za jakékoliv rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.