Předsazená montáž plast. oken firmou Jis ZbuzanyDobrý den.
Přestavuji dům. Rozhodl jsem se pro plastová okna a předsazenou montáž s 25cm EPS. Rozhodoval jsem se mezi Alphaline plus a INOUTIC Prestige obojí s trojsklem. Narazil jsem na firmu JIS Zbuzany, jejíž zaměřovací technik se tvářil, že ví o čem je řeč a že to dělají běžně. Protože jsem nechtěl mít problémy s reklamací v případě žy by montáž neprováděl dodavatel oken, zvolil jsem je, i když mají profil horších parametrů než Alphaline plus a jejich cenová nabídka byla o cca 5 tis. vyšší. Za samotnou montáž+konzole a šrouby (bez jakýchkoliv folií) si naúčtovali 20 900 Kč. I to jsem akceptoval s tím, že používají pořádný materiál. Jaké bylo mé překvapení, když přijeli montážníci co to v životě neviděli ani na obrázku a začali okna upevňovat na úhelníky s vlisem 90x90x60 (2,5mm). Každé okno na 6-7 konzolí a nahoru pouze slabé plíšky. Po té co jsem jim to nepřevzal, protože při zavírání okna celý rám vibroval o několik mm na každou stranu, doplnili silnější plechy různě po obvodu okna pro zpevnění. Provedení posuďte dle přiložených fotek. Vše je upevněno klasickými šrouby v hmoždince. Teď k dotazu: je mezi přítomnými někdo, kdo dokáže říci, zda je tento materiál schopen dlouhodobě nést okna 160x150cm v trojskle a jak se budou chovat zpevňující plechy (tepelné mosty), které vedou od rámu okna až do poloviny cihlové zdi a budou přikryté pouze omítkou? Nechává se při montáži plastových oken na konzole spodní podkladní profil? Má někdo z vás takto namontovaná plastová okna? Moc děkuji za rady. Pokud bude zájem, napíši celou story, jak montáž probíhala (román-napůl komedie a napůl tragédie)