vlhkost v novostavbě

Reklama
MZ Marie Zvěřinová @marie.zverinova před 14 roky12.11.2009 10:44:00
vlhkost v novostavbě

Letos jsme zahájili třetí topnou sezónu v novém rodinném domě, který je postaven z porobetonu a zateplen 10 EPS. Z příchodem podzima se jako předchozí roky objevilo rošení oken ve všech místnostech (cca 3 cm od rámu). Větráme naplno a krátce každý den, vytápíme na 21 stupňů. Vlhkost vzduchu kolísá mezi 57 -63 stupni. Na jiných diskusích jsme se dočetli, že porobetonové zdivo vysychá řadu let. Máte někdo osobní zkušenost, za jak dlouho dům vyschne přirozenou cestou?
Manžel to nakonec stejně nevydržel a zapůjčil vysoušečku. Měli jsme ji 24 hodin v jednom pokoji a celkové množství vysušené vody bylo pouze 3 litry. To nám přijde dost málo, i když vysoušečka je velmi výkoná (40l/24 h). Vlhkost vzduchu před zapnutím byla 60% po 24 hodinách klesla na 50%, asi šest hodin byla vysoušečka v jiné místnosti, pak zpět přesunuta do té první. Opět jsme provedli měření vlhkosti, která během šesti hodin opět vystoupala na 57%. V půjčovně nám říkali, vysoušet cca. 4 dny jednu místnost. Máte někdo obdobné zkušenosti? Dočkáme se opravdu vysušení, nebo se nám rosení oken vrátí?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.