Porotherm 44 vs. Porotherm 36 (40)+ zateplení

Reklama
RF radim faltus @radim.faltus před 14 roky28.12.2009 15:20:00
Porotherm 44 vs. Porotherm 36 (40)+ zateplení

Dobrý den,
stojíme před realizací stavby jednopatrového rodinného domu (přízemí a 1. patro, bez sklepa a půdy) o rozměrech 12 x 15 m. Chceme stavět z cihel. Zvažujeme, z jak širokých cihel stavět a zda obvodovou zeď zateplovat. Od každého se dozvídáme něco jiného. Zvažujeme proto dvě varianty. Stavět pouze z cihel 44 cm širokých a na zeď zvenku přidat termo omítku bez dalšího zateplení. Nebo stavět z 40 cm (případně 36 cm) širokých cihel a zeď poté zateplit (avšak nevíme čím a jak tlustým zateplovacím materiálem). Dokázal by nám někdo kvalifikovaně poradit, co by bylo nejlepší? A to s ohledem na cenu, termo vlastnosti a schopnost propouštět vlhkost? Zejména posledně uvedené nebyl zatím nikdo schopen vysvětlit pochopitelně. Moc si budeme vážit Vašich názorů, nechceme být obětí osobních zájmů dodavatelů. Děkujeme, Faltusovi



jakých cihel stavět (Porotherm vs. Helus)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.