Radiátor topí pouze v horní polovině

Reklama
LD Lukáš Dort @lukas.dort před 14 roky14.01.2010 17:19:00
Radiátor topí pouze v horní polovině

Dobrý den,

mám na Vás dotaz. Mám byt po rekonsktrukci a bylo mi dělané i topení. Kotel mám Buderus 24kW Turbo se zásobníkem na 24 litrů. Topení v mědi, jeden okruh jeden termostat v obýváku. Topící soustava obsahuje: ( popořadě od kotle šxv ) radiátor 40x50, žebřik 80x120, radiátor ( výškový ) 50x90, radiátor 160x50, užší radiátor 100x50. Vše funguje OK, akorát žebřik se mi neustále zavzdušňuje ale i tak topí perfektně ( zde bych potřeboval radu jestli je to normální že se větší žebřík zavzdušňuje často apod. ) ale co mě více trápí je největší radiátor co mám v obýváku. Pokud nastavím na termostatu teplotu na 17°C, tak tento radiátor je nahoře vlažný a dole studený ( ostatní radiátory jsou teplé ), pokud zvýším teplotu na 23°C, tak je nahoře horký ( na levé straně méně ) ale dole vlažný, zavzdušněný se mi nezdá, pouze když povolím odvzdušňovací ventil, tak teče voda ( zdá se mi že slabším proudem než u ostatních ) a z jako jediného radiátoru je slyšet zvuk podobný tekoucí vodě v trubce ( asi je to tím jak je dlouhý ) Ještě bych chtěl dodat, že pokud zvýším teplotu z 17°C na 23°C, tak aby se radiátor vzpamatoval, tak kolikrát musím upustit trochu vody z odvzdušnovacího ventilu.

díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

51 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.