Wankel? Co vy na to?

Reklama
Milan Šumbera @milan.sumbera před 14 roky29.06.2010 21:34:00
Wankel? Co vy na to?

Dobrý den,
dlouho jsem přemýšlel a kreslil, jaký dům si postavit na svou zahradu tak, aby byla jedna stěna na jih, druhá zároveň s ulicí, třetí k jezírku a čtvrtá...... A napadl mě zajímavý tvar, který připomíná píst Wankelova motoru. Zkusil jsem to nakreslit v Cadu, postupně doplnil příčky a rozdělil na místnosti.
Střecha není ještě domyšlená, je jen v návrzích. Ke konstrukci: plánuji stavbu z VPC Sendwix 175, zateplení EPS 300 mm, založení na základové desce na pěnoskle bez základových pasů, dřevěná okna s trojskly, střechu zřejmě z nosníků se vzduchotěsným záklopem a podvěšený SDK strop s rozvody vzduchotechniky, izolace stropu foukanou celulózou 400 mm. Uprostřed a ve třech rozích plánuji ocelové sloupy, příčky z VPC 115 mm. Ohyb zdi a nerovnost při překrývání šárů cihel je 1,5 mm, což je zanedbatelné a při lepení izolace se to srovná lepidlem.
Spíš mě trápí konstrukce střechy a stropů, protože nejdelší rozpon mezi zdí a středovým sloupem je 8 m. Nevím jestli bude stačit stěna 175 nebo bude potřeba 240. Příčky by mohly být i nosné a vyrovnávat vnější tlaky na stěnu. Přesah střechy je 1,5 m, sklon cca 15°, celková zastavěná plocha je 177 m2, podlahová plocha asi 150 m2, chtěl bych dosáhnout na pasivní dům.
Chtěl bych znát Váš názor a samozřejmě i kritiku. A poradit se střešní konstrukcí.
Děkuji, Milan.
P.S. Nejsem stavař, dělám do elektroniky a PC, ale baví mě konstruovat a kreslit výkresy v Cadu a trošku v Revitu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

46 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.