ZATEPLENÍ SOKLU základové desky pro dřevostavbuDobrý den,
mám dotaz:máme postavenu dřevostavbu.Do letošní zimy bych chtěl zateplit sokl základové desky a potřebuji poradit jak na to:
Stěny jsou cca 13cm předsazeny přes desku vodorovně.
Deska je udělána tak,že je v jílovitém podlaží,základová spára je 1,3m.Deska je nejdříve je podkladní,na které jsou nataveny asflatové pásy s hliníkovou fóliíí na radon.Pásy byly přetaženy přes desku cca 15-20cm.Po stavbě domečku jsem tyto pásy natavil směrem dolů a nařezal si pásy o šíři 0,5m,které jsem následně po celém obvodu natavil přes tuto izolaci ta,že teď mám svisle pás od kraje stěny směrem dolů,tzn.zakrývá to 20cm dvou desed /5 a 15cm/,jeden blok ztraceného bednění a kousek /5cm druhého bloku ztraceného bednění /blok má 25cm na výšku/.Při stavbě základové desky byly bloky dva,potom již zmiňované dvě desky.Teď jsem před tím problémem,jak to vše vyřešit s obkladem.Jakou sílu by jste mi doporučili extrudovaného polystyrénu,čím jej na asfaltový pás připevnit /nalepit/,jak jej kotvit /samozřejmě ne úplně všude je natavený asfaltový pás stejný....jsou tam minimální rozdíly,i u přesahů,které jsou rozšpachtlovány,ale není to všude naprosoto stejné....Domek má být 30cm nad úrovní upraveného terénu,v současnosti mám terén skrytý kolem domu tak,že mám vidět oba dva bloky ztraceného bednění.
Společně s tímto problémem bych chtěl vyřešit i odvodnění kolem domu a nějaký ten kačírek atd...jak jsekm někde viděl,ale vůbec nevím,jak se to dělá,jak hluboko,čím začít atd...budu strašně moc rád za každou radu...jen ještě připomenu,že zároveň s tímto chci řešit i dešťovou kanalizaci,která je řešena ze tří svodů z okapů....z těchto tří se musím napojit do kanalizace dešťové.Nevím zas jak hluboko musím jít s odpady,jak to skloubit s tou terénní úpravou kolem domu atd....
Je mi jasné,že mi tu možná někdo řekne,co to tu povídám ať si najmu firmu atd,...ale peníze jsou omezeny a já bych si to rád udělal sám...Ještě bych se chtěl zeptat,zda je důležité dělat to dvodnění kolem domu současně s tou dešťovou kanalizací nebo ne,nevím kam se ztrácáí ta voda z drenážek kolem domu.
Děkuji moc za rady na všechny moje problémy...
Budu se těši na Vaše odpovědi.
Prudil Tomáš.