Prudce klesající tlak v topném systému

Reklama
VB Vladimír Bobek @vladimir.bobek před 13 roky16.10.2010 18:51:00
Prudce klesající tlak v topném systému

Dobry den,

prosim o radu. Mame plynovy kotel Junkers kombinovany s ohrevem TUV. Nedavno (cca 14 dni) doslo ke skokovemu poklesu tlaku na nulu. Po dopusteni na cca 1 atmosferu tlak do hodiny klesnul na nulu. Kdyz odpojim od topeni (tj. pouziju ho jen pro ohrev TUV), tlak drzi stale na 1. Ukazuje to tedy na unik vody z topeni, nicmene nevime kde. Jedna se o patrovy RD. Nestaveli jsme ho, ale koupili jak je, tudiz nevim 100% jak je co udelane, nicmene, jsou zde zrejme tri vetve topeni, dve starsi - zelezne, jedna nova - medena. Ty zelezne vedou vetsinou po obvodu mistnosti, pripadne stoupacky stropem, medena vetev vede ve zdi, pripadne v podlaze (pod dlazbou). Vyvod z kotle je medeny a mizi ve zdi, pak zrejme nekde v podlaze jsou vsechny vetve propojene - ale nevime presne kde a jak.
Nikde neunika voda z topnych teles, nikde zadna louze, nikde voda nevzlina. Domek je castecne podsklepeny, nicmene nikde nevlhnou zdi atd. Existuje nejaky zpusob jak za teto situace zjistit, kde voda unika, a tedy jit pak po zavade najisto? Po diskuzi s topenarem jsme dosli ke 3 variantam reseni.

1. kopat naslepo, coz se mi nechce, jde o relativne novou a peknou dlazbu atd.
2. nehledat konkretni pricinu, ale vyradit vedeni v dlazbe a udelat nove trubky bud ve zdi, nebo obnazene - coz je taky reseni, i kdyz domek jako takovy je v zasade po rekonstrukci.. tj. taky se mi moc nechce
3. varianta, o ktere jsem dosud neslysel ale prisel s ni topenar - napustit topeni jakousi pryskyrici, ktera si netesne misto najde sama a "zalepi" je. Pry to jejich firma relativne bezne dela a nemaji s tim problemy.

Chci se poradit, co si o situaci myslite, co byste doporucili. Na internetu jsem nasel vyrobky BCG, coz je zrejme to co mel topenar na mysli. Jak je tento zpusob opravy polehlivy a trvaly? Je pro me lakave "nalit neco do topeni" a mit po problemu, ale nerad bych dal 5000 za pryskyrici a pak stejne hledal kde to tece atd.

Predem diky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.