Zplyňovací kotel/akumulační nádrž vs. automat

Reklama
MF Martin Fidler @martin.fidler před 13 roky13.11.2010 08:28:00
Zplyňovací kotel/akumulační nádrž vs. automat

Dobry den,
jiz jsem precetl dost diskuzi, avsak mi stale neni jasny vitez v porovnani zplynovaciho kotle v kombinaci s akumulacnimi nadrzemi oproti automatickemu kotli s davkovacem.
Premyslim pri rekonstrukci o techto dvou variantach:

1) kotel zplynovaci drevo/uhli (Atmos C20S) + akumulacni nadrze
Predstavuji si to tak, ze kotel bude porad bezet na plno, vytopi akumulacni nadrze a po vyhasnuti bude teplo dodavano z akumulacnich nadrzi. Vyhody podle me jsou nizsi porizovaci naklady nez u automatu, plus mozne dokoupeni horaku na peletky. Nevyhoda caste zatapeni a prikladani

2) automaticky kotel na hnede uhli/peletky (EkoScroll, EkoPerfekt, ...)
Kotel se nalozi hnedym uhli a je stale v provozu, pokud je vse vyhrate prejde do utlumu a zde si myslim, ze je velka nevyhoda, stale spotreba paliva, duseni kotle, zanaseni kotle a kominu. Vyhoda automaticky provoz, kontrola jednou za den.

Dale by me zajimalo zda ma nekdo zkusenosti a muze porovnat vytapeni peletkami s automatem (horeni/utlum) a s horakem, kde se zapalovani provadi elektricky, jaky zpusob je lepsi.

Velmi dekuji za odpoved.

Martin z Jablonce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

55 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.