Mokré fleky u střešních oken - mokrá koupelnaZdravím,
mám problém s výskytem vlhkosti, mokrých map v rozích u střešních oken VELUX. Nevím si s tím rady. Poradíte mi?
Dům jsem koupil hotový, nevím tedy zda je vše jak má. Nicméně je patrový a problém je ve 2 pokojích a u okna na chodbě. V 1 pokoji je vlhkost taková, že se již loupe tmel (asi i barva) z SDK. V druhém pokoji se objeví flek a občas po dlooooouhém větrání se zmenší až skoro zmizí. Nyní (u nás -16st) se i zde kde to bývá občas flek zvětšil a naopak se lehce ukázal i na chodbě. Pokoje vytápím na 22st, větráme každý den 2x (ráno kolem 9h, večer kolem 20h), vždy otevřením oken na plno, tak na 5-8min. Jsme tu 2 dospělý a 1 dítě.
V tom samém patře je koupelna, menšího rozměru, cca 3x2,7m. Koupelna nemá žádné odvětrání, žádné otvory, jen klasické PVC okno (1,2 x 1m). V koupelně je rohová vana a sprchový kout. V podstatě stačí osprchování v délce cca 10min a koupelna je totál vlhká, po obkladech se dělají kapičky, které i někde stékají. Nemluvě o tom, když se koupem a ještě pustím masážní trysky ve vaně, které teplo z vody ještě více uvolní... Pak se třeba ještě osprchuje druhej a je to hotový. Na šikmém SDK nad vanou se začnou ukazovat mapy, nevím jestli je to na fotkách dost vidět, ale prostě se ukazujou. Pak větráme třeba 2-3hod aby to zmizelo, což je ale pořád dokola. A větrat při -15st taky nic moc...
Přemýšlím o odvětrání koupelny ventilátorem s čidlem vlhkosti, vyvedením nad střechu. (myslíte. že to bude OK?, případně doporučení, výkonost ventilátoru, průměr potrubí?). A dále pak co ty fleky u oken???
Samozřejmě doplním jakékoliv info, ale nyní mě nenapadá co dále popsat, ale rozhodně jsem z toho neštastnej.
Díky všem za pomoc, radu, tip... Pěkný den