Mokré fleky u střešních oken - mokrá koupelna

Reklama
MS Martin Srbecký @martin.srbecky před 13 roky30.12.2010 22:43:00
Mokré fleky u střešních oken - mokrá koupelna

Zdravím,

mám problém s výskytem vlhkosti, mokrých map v rozích u střešních oken VELUX. Nevím si s tím rady. Poradíte mi?

Dům jsem koupil hotový, nevím tedy zda je vše jak má. Nicméně je patrový a problém je ve 2 pokojích a u okna na chodbě. V 1 pokoji je vlhkost taková, že se již loupe tmel (asi i barva) z SDK. V druhém pokoji se objeví flek a občas po dlooooouhém větrání se zmenší až skoro zmizí. Nyní (u nás -16st) se i zde kde to bývá občas flek zvětšil a naopak se lehce ukázal i na chodbě. Pokoje vytápím na 22st, větráme každý den 2x (ráno kolem 9h, večer kolem 20h), vždy otevřením oken na plno, tak na 5-8min. Jsme tu 2 dospělý a 1 dítě.

V tom samém patře je koupelna, menšího rozměru, cca 3x2,7m. Koupelna nemá žádné odvětrání, žádné otvory, jen klasické PVC okno (1,2 x 1m). V koupelně je rohová vana a sprchový kout. V podstatě stačí osprchování v délce cca 10min a koupelna je totál vlhká, po obkladech se dělají kapičky, které i někde stékají. Nemluvě o tom, když se koupem a ještě pustím masážní trysky ve vaně, které teplo z vody ještě více uvolní... Pak se třeba ještě osprchuje druhej a je to hotový. Na šikmém SDK nad vanou se začnou ukazovat mapy, nevím jestli je to na fotkách dost vidět, ale prostě se ukazujou. Pak větráme třeba 2-3hod aby to zmizelo, což je ale pořád dokola. A větrat při -15st taky nic moc...

Přemýšlím o odvětrání koupelny ventilátorem s čidlem vlhkosti, vyvedením nad střechu. (myslíte. že to bude OK?, případně doporučení, výkonost ventilátoru, průměr potrubí?). A dále pak co ty fleky u oken???

Samozřejmě doplním jakékoliv info, ale nyní mě nenapadá co dále popsat, ale rozhodně jsem z toho neštastnej.

Díky všem za pomoc, radu, tip... Pěkný den

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.