Hydroizolace - protéká sprchový kout

Reklama
MS Martin Srbecký @martin.srbecky před 13 roky30.12.2010 22:58:00
Hydroizolace - protéká sprchový kout

Zdravím,

mám zděný sprchový kout, v podstatě vyzděno do tvaru U, jako podlaha sprcháče je keramická vana.

Bohužel nevím, zda je pod obklady hydroizolace. Dům jsem koupil hotový (5let starý) a pův.majitel (jakožto totální laik) si nepamatuje zda je tam nějaká dělaná, ale předpokládá, že je zeď z porothermu(jako celý dům) a kousek toho tvaru U (co jde od obvodové zdi do místnosti) že je z ytongu. Na zdivu pak omítka, na tom obklady. Tvrdil mi, že se vždy sprchovali a nikde nic. My bydlíme 1 měsíc a v patře pod koupelnou v chodbě je větší vlhký flek, že se odlupuje malba. Flek je tak 70cm dlouhý a 15cm vysoký, přesně pod sprchový koutem.

Pro mě samozřejmě problém. Bourat obklady teď po nastěhování je pro mě samozřejmě smrt..

Poradíte někdo? Jsou nějaké možnosti???

Jediné co se fyzicky (opticky) změnilo než jsme se začly sprchovat je to, že mezi vaničkou a obkladem se "vydrolila" spárovací hmota a je tam místama spára o tlušťce tak 1, někde 2mm. silikon tam není. V ostatních místech také není, jen ty plastové vnitřní rohy. Spárovací hmota se vydrolila až nyní, cca po 2 týdenním používání. Zda se flek objevil zároveň s vydrolením, bohužel nevím, v té chodbě jsem si ho prostě všiml náhodou. Manželka sprchuje nyní v koutě jen naše dítě, slabým průtokem vody, tak aby nestříkala okolo (což se také moc pokaždé nedaří), ale flek se rozhodně vysušuje, dneska už možná vysušil a fleky viditelné u stropu jsou již jen památka na vodu.

Nevím co s tím? Pomůžete?

Moc díky za cokoliv...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.