KATEGORIE A1: větrací jednotka s aktivní rekuperací s CENTRÁLNÍM přívodem vzduchu

Reklama
LV Ladislav VARGA @ladislav.varga896 před 13 roky17.01.2011 00:24:00
KATEGORIE A1: větrací jednotka s aktivní rekuperací s CENTRÁLNÍM přívodem vzduchu

Dobrý večer všetkým diskutujúcim.

Prešiel som názvy všetkých vláken tejto diskusnej skupiny a množstvo som ich prečítal, ale odpoveď som zatiaľ nenašiel a tak Vás poprosím o pomoc.

Riešim vetranie, kúrenie a ohrev teplej vody v montovanom nízko-energetickom rodinnom dome, ktorý sa dúfam bude približovať pasívnym štandardom.

Začnem tým, že som sa rozhodol pre elektrické podlahové kúrenie. Tzn., že čo sa energií týka, potrebujem ešte vyriešiť ohrev teplej vody. A aby som čo najviac znížil náklady na jej vykurovanie, uvažujem nad pomocou slnečných lúčov.

Požiadal som o ponuky niekoľko renomovaných spoločností, pričom som ich žiadal o komplexné riešenie problému. Výsledkom boli kompaktné systémy NIBE F470 a Nilan VP18 EK9 WT. Oba sú pre mňa čo do výkonu predimenzované, ale majú malý zásobník teplej vody (4 členná rodina - cca. 300 litrov). Navyše, aj keď sa mi technicky viac páči Nibe, nie som si istý, či sa dá pripojiť k solárnemu systému. Cena je úplne mimo mojich predstáv.

Preto som sa rozhodol, že ohrev teplej vody vyriešim bojlerom s pripojením na solárny systém. (Mám už aj modely, ale to patrí do inej diskusnej skupiny.)

Hľadám teda "už len" rekuperáciu kategórie A1 - aktívnu, centrálnu.

Vo vlákne "PŘEHLED REKUPERAČNÍCH JEDNOTEK" sú dve:

1. ELAIR 2,5 za super cenu, riadenie je zabezpečené "treťou" stranou - Elektrobock BPT37, zatiaľ môj favorit, ale vadí mi podľa príspevku na inom fóre, že "nemá programovanie vypínania stroja". Výrobca na svojich stránkach toho veľa nemá.
2. NILAN VPL15 (s chlazením) - o 40% drahšia, "značková", vlastné (?) riadenie CTS 600 - opäť nič o jeho možnostiach...

Poprosím o Váš pohľad na vec. Ktorú z tých dvoch? A prečo?

Alebo by ste to celé riešili inak?

Veľmi pekne ďakujem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

76 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.