externí vzduch pro krbová kamna ve starším zatepleném RD?

Reklama
FC Fatima Cvrčková @fatima.cvrckova před 13 roky16.02.2011 12:36:00
externí vzduch pro krbová kamna ve starším zatepleném RD?

Dobrý den,
chystíme se rekonstruovat starší malý RD, kde bývalý majitel nechal zateplit fasádu polystyrenem a instaloval plastová okna a ÚT s elektrokotlem. Rádi bychom kvůli úspoře i útulnosti v domku instalovali též krbová kamna (vychází na cca 7 kW), a proto musíme provést kompletní rekonstrukci komína, který je dlouho nepoužívaný, nevložkovaný a ve špatném stavu. Uvažujeme o náhradě starého komína systémovým komínem se zadním odvětráváním. Nevím však, zda vzhledem k dobře těsnícím oknům nebudou kamna potřebovat přívod externího vzduchu, a pokud ano, jak jej realizovat. Narazila jsem na úvahy o tom, že dostatek vzduchu by se mohl přisávat přes zadní odvětrávání komína; neradi bychom kvůli přívodu vzduchu rozkopávali i podlahu, která je na rozdíl od komína ve slušném stavu.
Prosím o radu, zda je takové řešení možné. Nehrozí přitom, že by zadní odvětrávání naopak mohlo shora nasávat do bytu kouř vycházející z ústí komína?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.