EPS pod příčkou uchází mi něco?

Reklama
Reklama
JM Jiří Mitáček @jiri.mitacek613 před 13 roky19.03.2011 23:20:00
EPS pod příčkou uchází mi něco?

Dobrý den, zrovna vedu s jedním architektem spor ohledně izolace do podlahy. Možná mi někde něco ušlo, ale pořád si myslím že mám pravdu.
Do podlahy chci dát EPS 100Z (respektive jeho šedý ekvivalent). Na něj (2x8cm) chci umístit k-ci z trámků 5x5cm a na ně SDK příčku 7,5cm širokou vyplněnou pěti cm vaty. Když zanedbám hmotnost profilů vychází mi 2,5m vysoká příčka na cca 50Kg/m i s vatou. To je zatížení cca 1t/m2 (při trámku 5cm širokém).
EPS 100F, 100S, 100Z či jakýkoli šedý ekvivalent snese zatížení 100kPa při 10ti procentním stlačení. To je tedy 10t/m2...
Já příčkou zatížím EPS pouze jednou desetinou této hodnoty, takže při 16cm (když uvažuji zhruba lineární průběh) o 1,6mm ať nežeru max cca 2-3mm, což mi nepříjde pro izolaci nijak tragické a pro příčku už vůbec ne, tam se to ztratí. Je to tak?
Architekt z toho nemůže spát a radí mi ať tam dám zaprvé jen podlahový - "Z" polystyren a za druhé min EPS 200Z nebo dokonce XPS, což mi přijde jako nesmysl. nehledě na to že bych to musel dát do celé podlahy a nebo to pracně vyřezávat... Mel jsem za to že podlahový EPS je pouze méně přesný než například fasádní a není stabilizovaný než S i F je to tak?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.