Zkouška proudových chráničů

Reklama
JZ josef zajíc @josef.zajic před 12 roky14.08.2011 07:14:00
Zkouška proudových chráničů

Ahoj. Při částečné rekonstrukci v rod. domku jsem měnil i část elektroinstalace, včetně doplnění dvou jednofázových proudových chráničů 0,03 A, samostatně na obvody zásuvek a též samostatně na obvod zásuvek v koupelně.
Po celkovém dokončení chci instalaci nechat schválit rev. technikem, ale teď jsem zkoušku funkce chráničů provedl žárovkou 5W/220V přes kolík zásuvky, chrániče ihned vybavily. Myslím, že tedy je vše OK, pokud má žárovka skutečně 5W (asi přibližně ano, když je to na ní napsané), tak chránič vybavuje při proudu 5/220=0,023 A. Řekl bych, že tahle zkouška by měla prozatím funkci chráničů ověřit dostatečně. Ano?
Druhý dotaz - vždy po vybavení chráničů jsem je znovu "nahazoval", ovšem to se mi povedlo až po několikerém natažení, zpočátku se páčka vracela zpět dolů, nedržela. Je to normální?
Díky za odpovědi i zkušenosti. Josef.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.