Hliněná omítka a mokré skvrny???

Reklama
MK martina kopecká @martina.kopecka před 12 roky31.10.2011 16:18:00
Hliněná omítka a mokré skvrny???

Dobrý den,
máme sto let starý dům. V létě jsme se pustili do rekonstrukce místnosti, zdi byly otlučené a podlaha byla vykopaná 50 cm do hloubky už dva roky. Po celou dobu se v místnosti větralo. Nyní jsme udělali vnitřní drenáž, zasypali makadamem, pak jemnějším štekem. Na to přišla tenká slupka betonu, která nesahá ke stěnám, ale je tam mezera. Místnost je obdelníková, průchuchů máme 6. Na tenké slupce betonu je položené podlahové topení. Předtím se místy objevovali na zdech krystalky soli. Cihelné stěny byly řádně očištěné železným kartáčem. Na to přišel vapenocementový postřik a na to hliněná omítkav tloušce 3-4 cm. Po nanasení byly patrnější skvrny zhruba v metr a pul nad zemí. Ty tam také zůstávají doted, což je tři měsíce po skončení prací. Vlkost v místnosti je přitom kolem 50 procent! Topíme, větráme. Skvrny nejsou na dotek mohkré. Jsou ostře ohraničené. Pod jednou velkou skrvnou je umístěn radiátor, který topí. Skvrna začala bělat, vypádá to, že je to asi sůl. Nevíte někdo, co s tím? Moc prosím o radu, nevíme co s tím. Ještě jsem zapomněla zmínit, že stěna, kde jsou dvě velké skvrny, sousedí s bývalým chlívem, kde se rovněž provedla vnitřní i venkovní drenáž a stěny byly zbaveny původní omítky už dva roky zpět. Moc díky!
Přidala jsem fotky. Ty dvě detailní jsou tři a půl měsíce po nanešení omítek..Ta jedna celková je bezprostředně po nanesení finálního štuku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.