Nutná tloušťka pro zateplení potrubí vzduchotechniky

Reklama
LS Libuše Skočovská @libuse.skocovska před 12 roky20.11.2011 16:04:00
Nutná tloušťka pro zateplení potrubí vzduchotechniky

Stavime nízkoenergetický dům s aktivní rekuperací - Nilan VP18.
Tepelné ztráty domu 6kW. Rozměry bungalovu 11x22m. Potrubí délky asi 22m /celkově 90m/ vede půdou v nezatepleném prostoru sedlové střechy skrz zateplený SDK strop. Firma nám potrubí zaizolovala a to tl.6cm minerální izolací Rockwool Larock 65ALS. Souč. tepelné vodivosti je 0,037W/mK. Tato tlouštka se několika lidem jeví nedostatečná. Můžete mi prosím někdo poradit, nebo spočítat jakou vrstvu ještě pořebujeme na doizolování potrubí?
Bylo mi řečeno, že pokud vedeme veškeré potrubí nezateplenou půdou, že nám hrozí na konci domu vpouštění studeného vzduchu do místností a tímto nedostatečným zateplením také snížení účinnosti rekuperace. Poraďte mi prosím někdo o kolik cm je ještě nutné a efektivní toto potrubí přiizolovat? Myslíte, že je levnější izolace foukaná nebo potrubí zabalit do další vrstvy mineralní skelné vaty? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.