Spotřeba plynu byt 80m2

Rubriky:

AD Alena Drtinová @alena.drtinova před 11 roky05.11.2012 09:57:00
Spotřeba plynu byt 80m2

Dobrý den,

v létě jsme se nastěhovali do bytu 2+1 o výměře 80m2. V bytě je kotel Thermona therm pro 14TKX pro vytápění a ohřev vody. Zálohy jsme nastavili na 1500 Kč měsíčně a momentálně se zdá, že spotřebu zřejmě nepokryjí. Vycházeli jsme zřejmě zcela nelogicky ze spotřeby plynu v rodinném domku mých rodičů, kteří za podsklepený dvoupodlažní domek platí 2200 Kč měsíčně, vytápí celý den na cca 21 stupňů, ovšem domek je zateplený. Jejich spotřeba byla v říjnu, který byl poměrně chladný okolo 3,5 kubíku plynu denně.

Nyní k našemu bytu. Jedná se o byt ve starém domě, odhadem 40.léta, silné cihlové zdi, vysoké stropy. V říjnu byla průměrná spotřeba 6 kubíku denně, při průměrné venkovní teplotě cca 6 stupňů . Byt je po rekonstrukci - nová plastová okna, avšak jaksi se pozapomnělo na nové vchodové dveře - ty byly ponechány původní, hodně straré, dvoukřídlé, dřevěné, samá mezera kudy utíká teplo.

Chci se zeptat, na kolik bude mít vliv utěsnení dveří, popř.jak dveře izolovat (jsme v podnájmu, takže o výměně dveří neuvažujeme). Dále také prosím o radu, jaká má být nastavena teplota vody přímo na kotli? Teploty vody pro vytápění a vody pro spotřebu lze nastavit zvlášť. Zároveň máme i termostat, který je však v ložnici a ventily na radiátorech. Jak ideálně toto vše nastavit, aby se spotřeba snížila (v průměru alespoň o 1 kubík denně)?

Předem děkuji za případné rady.

Alena Drtinová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.