Povinnost instalovat u všech členů SVJ indikátory spotřeby tepla....existuje???Dobrý den,
jsem členem SVJ, ve kterém dosud nebyly instalovány na otopných tělesech indikátory spotřeby, a protože se jedná o starší dům, tak zde samozřejmě nejsou ani kalorimetry.
Osobně ale topím minimálně (práce, služební cesty, sám doma, mám rád chladněji, atd...) a proto jsem usiloval na schůzi SVJ o instalaci indikátorů spotřeby. Ostatní členové to ale zamítli (nepracující, důchodci a rodiny na mateřské, atd...).
Chtěl bych se proto zeptat, zda existuje zákon nebo vyhláška, která by vzhledem k hospodaření s energií a úsporám tepla nařizovala povinnou instalaci indikátorů spotřeby tepla pro všechny majitele bytů v SVJ.
A jak si pak vyložit §7, odst. 4 vyhlášky č. 152/2001 sb.? Jedná se o povinnost pro celé SVJ vždy nebo pouze pokud to SVJ schválí na své schůzi??
Děkuji za odpověď
PS: Nechci vyvolat diskusi o tom, zda někdo někomu přitápí a o tom co je a co není spravedlivé....zajímá mě pouze pohled z hlediska platné legislativy....