Jakou regulaci ke kondenzačnímu kotli

Reklama
MK Miroslav Krejčí @miroslav.krejci před 11 roky20.01.2013 17:04:00
Jakou regulaci ke kondenzačnímu kotli

Asi nejlepší jednoznačně ekvitermní regulaci. Ale: Nyní mám atmosferický kotel Dakon 9-24kW, mám ho stažený na min. 9kW teplotní spád momentálně 45/37°C. Mám v domě většinu radiátorů, ale také dodělané podlahové vytápění v obýváku. Pokojový termostat PT30 hystereze nastavenou na 0,2°C a mám ho v ložnici, kde je radiátor a trvale nastavená teplota 20°C. Kotel 20min. topí a 45min stojí. Za den asi 22x vypne a zapne. Protože mě stačí topit na tak nízkou teplotu, chci koupit kondenzační kotel Vaillant VU 146/4-7 eco TEC exclusiv 2,6-15,2kW. Otázka je: jakou k němu koupit regulaci. Když použiju starý termostat PT30, tak kotel sice pojede v kondenzačním režimu, ale s tímto termostatem prý nebude modulovat. Když koupím orig. pok. ter, nebo ekviterm. reg., tak u ní je hystereze nastavena na pevno +-1°C. To mě asi bude teplota více kolísat a tím pádem bude méně často zapínat a vypínat, ale bude topit asi déle a teplota na výstupu bude asi vyšší. Což bych nechtěl. Dokážete to posoudit, jaká regulace by byla nejvhodnější? Teplota na výstupu by neměla překročit cca50°C. Podlahovka a radiátory jsou na jednom okruhu. U podlahovky je na výstupu regulační ventil 10-50°C a tím řídím podlahovku. Teď to jede všechno super, nevím, ale jak to pojede s KK.
Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

56 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.