Stropní teplovodní sálavé vytápění

Reklama
PL Petr Laxner @petr.laxner před 11 roky14.02.2013 17:07:00
Stropní teplovodní sálavé vytápění

Dobrý den,

chystám se na novostavbu přízemního nízkoenergetického bungalovu a zvažuji způsoby vytápění. TZ domu cca do 3,7 kW. Vzhledem k tomu, že jako zdroj tepla bude sloužit nejspíš TČ, tak se poohlížím po něčem relativně nízkoteplotním. Nechce se mi moc jít do podlahovky ani nízkoteplotních radiátorů (mám k tomu své důvody).

Zaujalo mě v poslední době se stále více se u nás rozmáhající teplovodní stropní vytápění. V podstatě jde o dva systémy, jeden kdy se dělá hotový keramicko betonový strop na míru i s potrubím a jen se doveze a usadí na věnec a druhý systém suché montáže těsně pod sádrokartonový strop - do pozinkovaných ocelových profilů které slouží zároveň jako rošt pro sádrokarton se vmáčkávají smyčky otopné hadice. Nechci sem dávat žádné odkazy nebo obrázky, abych nebyl nařčený z reklamy.

Nikde jsem ale nenašel moc praktických zkušeností. Resp. právě možná proto, že ještě není tak rozšířené. Prohlédl jsem zde diskusi a našel jen pár několik let starých obecných výměn názorů. Přitom třeba v sousedním Německu už to zdá se jede spokojeně delší dobu. Opravdu tu není někdo kdo to doma má, nebo má alespoň solidní zprostředkované zkušenosti na to aby si mohl vytvořit rozumný názor?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

123 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.