Zapojení Nordline WWBC 3,8 H-B

Rubriky:

Reklama
RL Radek Lamich @radek.lamich421 před 10 roky25.08.2013 09:53:00
Zapojení Nordline WWBC 3,8 H-B

Dobrý den,
máme bungalow s TZ cca 2,5kW, všude podlahové topení (teplota otopné vody při -15 36 stupňu, takže většinu zimy cca 26 stupňu), topíme elektrokotlem 6kW od Prothermu (za loňskou zimu cca 5500 kWh). Nyní plánujeme do systému doplnit TČ Nordline s tím, že chceme zapojit s co nejmenším nákladem na připojení. Zatím je idea připojit bez aku nádoby (akumulovat budeme do betonových podlah - plocha cca 120m2) do série se stávajícím elektrokotlem. A nyní dotaz - je lepší zapojit do série nebo paralelně? A jak celé řídit? Představa je, že při zapojení do série s elektrokotlem bychom jeho řízení ponechali stávající (pokojový termostat + ekviterm) s tím, že stejným pokojovým termostatem bychom spínali i TČ, které by mělo fixně nastavenou teplotu výstupní vody cca 33 stupňů (umožňuje tento typ nastavit uživatelsky na pevno teplotu výstupní vody? čím ji hlídá - jsou čidla na zpátečku i na výstup vody? jsou součástí dodávky?). Ekvitermní křivka elektrokotle je až do nějakých -12 s nižší teplotou než by šla z TČ, takže předpokládám, že by se elektrokotel spouštěl až když by TČ dávalo otopnou vodu chladnější než jakou má elektrokotel nastavenou dle ekvitermu. Je toto zapojení správné a bude funkční? Nebo jak nejjednodušeji jinak a lépe?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.