Plynove,nebo el.topen?

Rubriky:

Reklama
JD Jiri Danicek @jiri.danicek před 10 roky23.11.2013 22:31:00
Plynove,nebo el.topen?

Dobry den,potreboval bych poradit jake zvolit topeni pro konkretni mistnost,zda plyn,nebo elektrinu,abych protopil co nejmene penez.Jedna se o 5 let starou novostavbu.Je to samostatne stojici objekt postaveny za 40 cm duta cihla Ecotherm,podlaha betonova s 5 cm polistirenem a strop sikmy s 20 cm vatou.Venkovni omitka bez zatepleni.Rozmery-delka 13m,sirka 4m,vyska 2,5 a 3,5 m (sikmy strop).Mam v umyslu tam dat 3 radiatory dvou deskove a plynovy kotel Protherm panter 12 kw turbo,ale nekteri kamaradi mi radi el.kotel,ktery pry pri tak male mistnosti je na spotrebu vyhodnejsi.Zajima mne : 1) kolik bych protopil m3 plynu,nebo kw elektriny,pokud bych to chtel vytapet na beznou teplotu obyvaci mistnosti, 2) jaky typ el,nebo plyn kotle bych mel pouzit, 3) jake sazby bych dostal na plyn a el. Nyni mam el sazbu od RWE AKU 8 (D26d) jistic do 3/25A a plyn taktez od RWE "plyn plus" do 20 000kWh.Dekuji za odpovedi.Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.