Vysoká spotřeba při temperování domu

Rubriky:

Reklama
MU Marta Uhlířová @marta.uhlirova před 10 roky26.12.2013 19:29:00
Vysoká spotřeba při temperování domu

Dobrý večer,

mám dotaz na zkušenější. Přišlo nám vyúčtování plynu a jsme překvapeni, že v době, kdy byl dům prokazatelně opuštěný a temperoval na nějakých cca 5 stupních, byla spotřeba plynu 1,5-1,7 MWh za měsíc (období leden-březen 2013). V domě se topí až nyní od podzimu, kdy už spotřeba odpovídá, ale není nám jasné, kde se vzala tak veliká spotřeba v období leden-březen? Nyní topíme cca na 20 stupňů, kromě toho používáme plyn i na ohřev vody (karma) a vaření (pouze o víkendu). Bohužel nemáme k plynoměru přístup, takže zatím nemohu zkontrolovat, zda údaje na faktuře s reálnou spotřebou sedí, nicméně se mi ta spotřeba zdá obrovská na to, když byl dům opuštěný, prázdný a totálně studený. Jedná se o RD, ZP 127 m2, stáří cca 200 let, nezateplený, ale nová okna. Kotel Destila DPE ABC 16, stáří cca 10 let. Obvyklá spotřeba byla okolo 20 MWh za rok, zdá se mi proto divné, že by za 3 měsíce provozu, kdy nebyl vůbec dům využíván byla spotřeba cca 5MWh (celkovou spotřebu máme tento rok 10MWh, ostatní měsíce už odpovídají).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.