Sokl podsklepeného domu

Reklama
TS Tadeáš Svoboda @tadeas.svoboda před 10 roky10.02.2014 17:52:00
Sokl podsklepeného domu

Dobrý den,

rád bych si touto cestou nechal sobě i dalším osvětlit doporučený postup hydroizolace a zateplení podsklepeného domu, který plánuji stavět.

Dům je třípodlažní (suterén + 2 nadzemní podlaží) a je naprojektován z cihly Porotherm 50 (moje preference), ale už od základové desky.

Problém nastává u stavebníků, kteří doporučují lepit ipu na kantku a zbytek dozdít něčím jiným, případně vylít betonem a teprve nad terénem začít s tou 50kou.

Porotherm doporučuje bez kantky: http://ww.wcp.cz/dwg-detail.html?n=x&…

Kantka mi přišla rozumná, protože ipa se tak lepí už léta a u podsklepeného domu nechci hydroizolaci ani omylem podcenit. Udělal jsem si tedy přiložený návrh, kde do úrovně terénu bude XPS + kantka + Porothrem 40 (4 řady), dále pak Porothrem 50.

Čeho se obávám je zda to není vyloženě rizikové u vícepodlažních domů, případně zda na ty první řady nedat raději Porothrem 44.

Podsklepené domy nejsou zrovna IN, takže jsem celkem zvědav, co si o tom dneska stavaři myslí.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.