Porovnání vytápění - TČ Daikin

Rubriky:

Reklama
Stanislav Ščurko @stanislav.scurko před 10 roky16.03.2014 15:38:00
Porovnání vytápění - TČ Daikin

Dobrý den,
potřeboval bych trochu hlouběji poradit s porovnáním tepelného čerpadla Toshiba (dodavatel AC Heating) a Daikin (zde je spousty dodavatelů) a zároveň vysvětlit kalkulačku nákladů na vytápění zde na TZB, jelikož mi to nesouhlasí výsledky podle zpracovaných podkladů k TČ Daikin (soubory 01 a 02).

Stavíme RD s tepelnou ztrátou 11,5kW v Plzni. Všude bude podlahové vytápění (Rehau), v garáži 2x radiátor (vše bude na jeden topný okruh 30/35), do budoucna budeme 4 osoby (dnes jen 2 a za rok třeba už 3 :-).

Zde na linku (http://www.uschovna.cz/zasilka/QIA4ZU34J… jsou podklady, které bych potřeboval nějak vysvětlit/porovnat.

Dokument 01_je uvažováno s vytápěnou plochou 215m2 (tj. nejspíše bez garáže a nějakých dalších prostorů.... - zpracovávala jedna firma na Daikin 14 a 16kW)
Dokument 02 je uvažováno s vytápěnou plochou 310m2 (zde je komplet RD, včetně garáže, teras, atd.... - zpracovávala druhá firma na Daikin 14 a 16kW)
Dokument 03_porovnání COP u TČ 16kW - Toshiba i Daikin (provádělo AC Heating)
Dokument Projekt_zde je půdorys 1. NP a 2. NP z projektové dokumentace.

Co bych potřeboval;
- nesedí mi oba dokumenty 01 a 02 pro TČ Daikin (u každého jsou trochu jiné parametry a výsledky)
- dělal jsem si i porovnání nákladů za vytápění zde na TZB a výsledky jsou naprosto odlišné od toho, co je uvedeno v dokumentu 01 a 02, tj. pro Daikina (spotřeba k MWh nebo GJ). Když bych se řídil na TZB hodnotama v dokumentech 01 a 02 pro Daikina, tak bych platil za topení a přípravu TUV nehorázné peníze a ne, to co je uvedeno v dokumentech 01 a 02. Někde je tedy chyba (dokumenty 01 a 02 / TZB) a nebo tomu nerozumím, což bych tipnul. Kolik mi tedy vyjde roční provoz na topení a přípravu TUV a jaké výpočty jsou správné - dokumenty 01 a 02 nebo TZB (tj. kWh/GJ a zároveň cena)?
- z porovnání COP mi vychází lépe ta Toshiba, ale otázkou je, zda se vyplatí cenový rozdíl cca 16.000,- u TČ 16kW a rozdíl cca 22.000,- u TČ 14 kW
- na základě vše uvedených informací (výkony, cenový rozdíl, atd)., zda by byl schopen někdo doporučit 16 nebo 14kW TČ pro RD? Vrátí se mi rozdíl v COP a rozdíl v pořizovacích nákladech 16/22.000,- během životnosti TČ.

Doufám, že jsem to napsal nějak srozumitelně.

Předem moc děkuji všem, co mi poradí nějak fundovaně.

Standa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.