Ochrana domu/bytu při havárii na rozvodech vody

Reklama
PK Pavel Kříž @pavel.kriz748 před 9 roky10.10.2014 17:16:00
Ochrana domu/bytu při havárii na rozvodech vody

Tak nám doma praskl přívod studené vody k 300L zásobníku TUV. V tu dobu jsem samozřejmě nebyl doma. Valila se voda jak z přívodu tak postupně ze zásobníku. Teď sušíme a já jen doufám, že to ta dřevostavba snese dobře.

Ale nastala otázka, zda jsem udělal vše pro maximální ochranu. Jelikož praskla flexibilní hadice, obešel jsem všechny baterie a zkontroloval pancéřovky (všechny od Grohe). Vypadají OK. Ale spaní už nemám tak dobré jako dřív.

Začal jsem hledat řešení, jak minimalizovat další takovou katastrofu. A zapsal jsem si 2 body:

1) Výměna všech flexi hadiček za nerezové ohebné trubky. Mělo by to být spolehlivější - zde jsem našel několik dodavatelů jako je třeba az-pokorny.cz kteří dělají i ty sanitární.
2) Najít autonomní systém, který při poruše zavře přívod vody nebo vypne proud k čerpadlu (máme studnu) - a zde jsem nenašel nic, co bych si představoval. Moje představa je mít v koupelně, kuchyni a technické místnosti čidlo na baterie, které při styku s vodou pošle bezdrátový signál rovnou na elektromagnetický ventil pro uzavření vody. Stejně jako třeba zde watercop.com. Nádherné senzory jsou třeba FIBARO Flood Sensor, jenže tam je potřeba mít jakési centrum aby to pak dál umělo zavřít ventil. Pak se dělají čidla jako doplněk alarmu se stejným výsledkem jako to FIBARO. Dále je tu systém typu (vodoměr+el.mag.ventil+Ř.J.) ale z mého pohledu to není to pravé ořechové.
Nezná někdo něco, co by splňovalo jednoduchost (čidlo – bezdrátová ŘJ - ventil)?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.