Zapojení teplovodní otopné soustavy pro 1. a 2. NP

RP Radek Procházka @radek.prochazka491 před 9 roky09.12.2014 18:20:00
Zapojení teplovodní otopné soustavy pro 1. a 2. NP

Dobrý den,
rekonstruujeme RD ze 70. let, který je kompletně podsklepen a nad úrovní terénu má 2 NP. Protože je suterén z jedné strany pod úrovní terénu, tak jsme se rozhodli, že nebude vytápěn a bude využívat pouze zemní teplo (7 až 10 °C). Což nás vedlo k tomu, že jsme museli tepelně odizolovat suterén od přízemí v podobě zateplení stropu. Protože jsou podlahy ve slušném stavu (1.NP), jako ostatně celá stavba, tak jsme se rozhodli nemít podlahové vytápění a zvolili jsme klasiku. To znamená, že jsme se přiklonili na stranu teplovodní otopné soustavy ( do 110 °C). Představa vybourání původní podlahy a dodatečné izolace nám přijde náročná (betonová mazanina 6 cm, 8 cm škvára). Toť o tom, proč jsme tak zvolili. Protože víme, že každý stupeň je při ohřívání vody znát, chtěli jsme použít konvertory (s ventilátory) a teplotu vody cca 50 °C. /////
Chci se tedy zeptat, je možné vést rozvody v podlaze a pouze v mědi nebo v plastu? A jak by vypadalo zapojení v našem případě, viz přiložené obrázky z malování? Primární zdroj si představujeme plynový, nebo elektrický kotel a jako příležitostný zdroj krb s teplovodním výměníkem a aku nádrží 500 l. Tepelné ztráty objektu by měly být okolo 10 kW.

Děkuji za odpověď!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.