Jaká plastová okna a dveře pro RD na hranici PD?

Rubriky:

Reklama
JS Jan Smíšek @jan.smisek957 před 9 roky27.12.2014 16:41:00
Jaká plastová okna a dveře pro RD na hranici PD?

Dobrý den,
Na jaře bych se mohl dostat k instalaci oken a dveří. Během následujících cca 2 měsíců bych tedy potřeboval udělat výběrko.

Montáž bude předsazená na zdivo Porotherm 24 (a realizovaná pravděpodobně svépomocí, protože oslovené firmy by to řešily na turbošrouby a tomu se mi moc nechce věřit, dám si tam chemické kotvy a ušetřím za práci).

Některá jsou velká - největší je 1,5m * 2,5m naležato, fix. Také francouzské dveře.

Orientace hlavní plochy je téměř čistě na jih, nepatrně na jiho západ.

Okna budou zasazena v 30cm EPS.

Prosím ty, kteří byli v podobné situaci a již toto martýrium prošli o typy na profily, okna a firmy o které stojí za to se zajímat. (samozřejmě trojskla)

Mým favoritem byl profil Geneo, ale nějak mě to už přešlo kvůli velkým oknům, kde je výztuha stejně potřeba a zůstává spíše vyšší cena.

Dali byste si na jih skla, která spíše propouští více světla, ale i tepla, nebo spíše normální zasklení, méně propouštějící obojí? Ale to je spíše vedlejší otázka, napřed bych se potřeboval zorientovat v tom, koho a proč poptat.
Děkuju.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.