rošt peletového hořáku SunP7 ke kotli GFN4-nerez

Reklama
František Černohorský @frantisek.cernohorsky před 8 roky05.03.2016 12:29:00
rošt peletového hořáku SunP7 ke kotli GFN4-nerez

V roce 2015 jsem mnou publikovaný nerezový rošt po prostudování procesu spalování dřeva v této topné sezóně postupně upravoval, až jsem dospěl k řešení, které budu využívat v příští topné sezóně. Řešení přikládám v přiložené dokumentaci.

Obdélníkové otvory roštu 2x90 mm u čela roštu přivařeného pod úhlem 20° a 1,5x32 před kapsou pro předehřev vzduchu jsou určeny pro sekundární vzduch a zabezpečují jeho vstup do spalin před jejich výstupem ze spalovací komory.

Vzduch se v dané kapse částečně předehřeje. Zbývající otvory v roštu slouží ke vstupu primárního vzduchu pod nasypané pelety. Šikmo navařené čelo roštu je zalícováno do spalovací komory a usnadňuje výstup spalin z komory a plochy roštu. I při nastavených parametrech T07-12, T08-389 a T09-28 na roštu po vypnutí hořáku zbudou nepatrné zbytky popela. Při těchto parametrech je barva plamene bílá, teplota cca 1100° C, teplotu vody v soustavě tím nemám omezenu, při roztopení celé soustavy na 75° C hořák vypínám. Topím v této sezóně 2x ráno a večer.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.