Příjezdová cesta, vrstvy - může být?

Reklama
RV Robert Vrána @robert.vrana před 8 roky05.03.2016 19:00:00
Příjezdová cesta, vrstvy - může být?

V tomto roce budu realizovat 25m dlouhou příjezdovou cestu k domu. Příčný sklon cesty bude cca 8cm na 3,5m šíře, proto uvažuju, že dám podél níže položeného obrubníku cesty žlab pro odvod vody.

Nebyl jsem si jistý jestli se zakládají obrubníky na hlíně, ale viděl jsem jak zakládali opodál silnici a dávali obrubníky společně na štěrk. Na dno kufru plánuju dát drenážku , tu bych obsypal jemnější frakcí 8/16. Nebo radši pískem?

Uvažuju, že bych stáhl jak vodu z drenážky i ze žlabu do nádrže s deštovkou. Každá kapka vody se v parném létě hodí(střechu domu mám 210m2).

U sousedů jsem viděl, že do horní vrstvy pod dlažbu dávali místo "čisté" frakce 2/4 stejně hrubý odval. Ale nezdá se mě zanášet čistou frakci "špinavým" odvalem.

Terén je jíl, ale skoro od poloviny cesty je navážka k dorovnání až do hloubky 80cm. Je to už aspoň 7 let sesednuté a před 5roky se pod cestou kopal zemní kolektor pro tč do hloubky 2m.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.