stavba příjezdové cesty na soukromých pozemcích

Reklama
Reklama
LB Lenka Boháčová @lenka.bohacova před 8 roky25.04.2016 11:02:00
stavba příjezdové cesty na soukromých pozemcích

Dobrý den, prosím vás o radu. Koupli jsme pozemek, ke kterému nyní nevede oficiální příjezdová cesta pouze vyježděná na poli, kterou však nesmíme oficiálně využívat, protože pod ní vede vysokotlaký plynovod.) V územním plánu je navženo, že si všichni sousedé posuneme své ploty a zde se vytvoří příjezdová cesta široká 3 metry, ale navíc musíme dle vyhl. 501 par. 22 z každé strany cesty nechat zatravněný pruh 2,5 metry. Takže celkem 8 metrů. Sousedé nejsou ochotni si o takový kus zkrátit pozemek. Přitom v běžné praxi vídám stavbu RD ke kterým vede polní cesta a vesele se staví. Je například možné stavět jiné stavby bez příjezdové cesty ( stavby k trvalé rekreaci, hospodářské budovy?) Na stavebním úřadě nám vždy jen sdělí, že se musí držet schválené studie a nic nám neporadí. Nejsme žádní odborníci jen mladá rodina, která chce skromný domek. Poraďte prosím

Děkuji předem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.