Časté spínání kotle a "šplouchání" v systému v noci

Reklama
JK Jakub Kuba @jakub.kuba před 7 roky31.10.2016 07:20:00
Časté spínání kotle a "šplouchání" v systému v noci

Dobrý den všichni,

v loňském roce jsem rekonstruoval dům, kde již byl kotelm Immergas Avio Maior 24 se zásobníkem 60l na TUV. Proběhla komplet výměna otopných těles, rozvodů až ke kotli.
V loňském roce celou zimu vše v pořádku, ale letos se mi stává divná věc:
V noci, když je klid, tak slyším, že kotel každou chvíli (klidně i za 2-3minuty) zapálí, zasyčí, protočí čerpadlo a vypne. To celé netrvá déle než 20 sekund a poté vypne čerpadlo a mě to hlasitě "šplouchne" v radiátorech.
Systém je odvzdušněný, když topím normálně je to bez hluků, ale toto je nepříjemné, tím, že to je v noci. Vypozoroval jsem, že to zřejmě dělá kotel tím, jak se netopí, ale on si stále udržuje nějakou teplotu a jak je dole na chladnější chodbě, tak častěji spíná, protože za těch cca 20 sekund si nahřeje o 20°C jenom u manonetru a hned vypne, protože nemá kam vodu poslat, jelikož pokojový termostat je vypnutý (noční teplota). Co s tím ? Měl jsem prohlídku kotle od technika asi pře 3 týdny a začalo to tak týden po kontrole ... může toi mít souvislost ?
Jen pro představu: Kotel v přízemí, všechny radiátory - 7ks v patře, ovládání pomocí pokojového termostatu + v ložnici a na chodbě jsou hlavice, aby mi to tam zbytečně netopilo.
Možná, že kotel spínal i loni, ale tím, že nebublal (nešplouchal), tak jsem si toho nevšímal ... protože loňskou zimu to bylo naprosto tiché. Jinak to topí bezvadně, stejně tak ohřev TUV funguje perfekntě, tak nevím kde je chyba...
Ptám se nejdřív zde, než budu volat servisákovi a budu za blbce, že mám něco špatně já.
Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.