Kurvítko v zapalovací automatice 577 DBC

Rubriky:

Reklama
IV IngJosef Vávra @ingjosef.vavra před 7 roky06.03.2017 17:53:00
Kurvítko v zapalovací automatice 577 DBC

Provozuji několik různých domácností se správně instalovanými kondenzáky. Správně instalovaný kondenzák se sám čistí kondenzátem (elektronicky sleduji přes internet průběh teplot a tím kvalitu výměníku i výkony) a když do něj nikdo zbytečně nevrtá, může pracovat bez poruchy s přehledem 10 - 20 let. Přesto se jedna porucha letos vyskytla a to hned 2x - na dvou různých kotlích. V jednom po osmi a v druhém po 13 letech provozu. Jde o špatně osazený kondenzátor C3 ve funkci časovače zapalovací procedury. Postupně klesající kapacita časem způsobí, že ochranný interval pro nalezení ionizace se z několika vteřin zkrátí až na 0,34 sekundy a za tu dobu už nestačí proběhnout zapalovací proces. K zapálení je potřeba nejméně 0,53 sekundy + reakce ionizačky cca 0,1s. Stav kondenzátoru poznáte tak, že zavřete přívod plynu a posloucháte zapalovací automatiku. Měla by jiskřit alespoň dvě vteřiny. Pokud jiskří pod vteřinu, C3 volá po výměně.
Výměnu zvládne jakýkoliv slaboproudař za pár korun. Použijte kondenzátory ne na 85°C, ale na teplotu vyšší (105°C). Tím máte spolehlvě pokoj na dalších 20 let provozu. To měl vědět už výrobce, že do takto teplotně namáhaného prostoru se kondenzátory na 85°C prostě nedávají!!!! Proto si tento šlendrián dovolím nazvat kurvítko. Detaily na obrázcích a zvukové záznamy zde http://kondenzace.kvalitne.cz/577dbc/
S pozdravem Vávra.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.