CALDERA Integra 18kW vs. VIADRUS Lignator 22kW...který vybrat?

Reklama
TL Tomáš Lis @tomas.lis před 7 roky20.07.2017 12:10:00
CALDERA Integra 18kW vs. VIADRUS Lignator 22kW...který vybrat?

Vybírám zplyňovací kotel s výkonem okolo 20kW (zatepl. RD), vzhledem k optimalizaci čerpání kotl. dotace a nutnosti rezervovat 30-35 tKč na poř.akunádoby by měla být PC kotle max. do 60tKč.

Takže výběr. sítem prošly do užšího kola výše zmíněné kotle...cena srovnatelná, vel. násypky (delší dobou mezi přikládáním) vede Integra 90l vs 60l u Lignatoru. Životností výměníku (teoretickou) zase Viadrus - litina má o 30-50% delší život u nízkoteplotní koroze, že?

Záruční doba: Integra 2+1 rok na celek, Lignator 5 let na těsnost výměníku tepla+2 roky na ostatní části.

A dál nevím....budu vděčný za každé pro a proti.
Soukromě se zatím kvůli vel. násypky přikláním k Integře....životnost řadím až jako sekundární hledisko - předpokládám, že oba vydrží 7-8 let i kdyby litina držela >10let, pravd. dojde za tu dobu k podstatné změně na trhu technologií vytápění a zase bude řádově něco efektivnější/komfotnější/cenově dostupnější než pyrolýza např. OZE na střeše +TČ a akubat-bloky apod.
Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.